Zatrzymanie na granicy za dlug.

• Autor wątku Autor wątku ikkake
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

ikkake

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam.

A wiec moja kochana szkola do ktorej chodzilem przez rok po czym wyjechalem za granice, po paru latach doszla do wniosku ze przywala mi 5000 dlugu za to ze nie dalem im papierka ze chce odejsc.

Jakis rok temu sprawa poszla do sadu. Co sie tam stalo nie mam pojecia zadnego wezwania nikt nie odebral

Jaka jest szansa na to ze zostane zatrzymany na lotnisku?

Dziekuje za pomoc.

edit: To moze byc wazna informacja. Przed sprawa w sadzie zadzwonilem do komornika i powiedzialem ze jestem za granica, ze nie uwazam ze maja racje i ze dlugu nie zaplace. Czy to ma jakis wplyw?

Ostatnia edycja:
Przed sprawa w sadzie zadzwonilem do komornika i powiedzialem ze jestem za granica, ze nie uwazam ze maja racje i ze dlugu nie zaplace. Czy to ma jakis wplyw?
Żaden.
Jaka jest szansa na to ze zostane zatrzymany na lotnisku?
Niewielka. Właściwie żadna.

No chyba że wierzyciel złożył wniosek o wyjawienie majątku, a sąd zarządził doprowadzenie.

A jak by taki scenariusz mial sie rozgrywac? Bo chyba by mnie w wiezeniu nie zamkneli? Zadnego majatku w polsce nie mam, za granica tez nie specjalnie.

Zawiaja mnie na lotnisku, i co? Areszt? Podwoza do domu?

Zawijają i odstawiają do aresztu, do dyspozycji sądu który wydał zarządzenie.

Serio? Za jakis papierek z prywatnej szkoly z przed 10 lat mnie do aresztu moga wrzucic? Dlugo mnie trzymac beda?

Aż sąd wyznaczy termin posiedzenia, na którym złożysz wykaz majątku.

Realistycznie, jaka jest szansa ze to by mialo miejsce?

Powrót