T
turek86t
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam,
zostałem zatrzymany do kontroli drogowej i wydychanym powietrzu miałem pierwszy raz 0.51 mg drugi 0.46 mg. żądałem badania krwi z wynikiem 0.9 promila.
Podałem się dobrowolnie karze, prokurator zaproponował mi rok zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych (zatrzymano mi 11.04.2009, zakaz prowadzenia do 11.04.2010), 1400 zł grzywny, 1000 zł na cele społeczne i koszty sądowe. Papiery już poszły do sądu karnego.
Mam parę pytań:
1. Czy będę miał możliwość odebrania prawo jazdy beż zdawania egzaminu?
2. Czy w tym momencie mogą się jeszcze sądzić?
3. Czy sąd może mi wyznaczyć większą karę od tej aktualnej?
4. Ile mogą wynosić koszty sadowe przy sprawie zaocznej i gdybym się sądził?
5. Istnieje możliwość umorzenia kosztów sądowych?
6. Na jakie koszty muszę się liczyć jeśli będę chciał się sądzić?
7. Czy kara zaproponowana przez prokuratora jest według was wysoka?
Ogólnie zależy mi na tym żeby odzyskać prawo jazdy. Z góry wszystkim dziękuje za zainteresowanie i pomoc przy sprawie.
zostałem zatrzymany do kontroli drogowej i wydychanym powietrzu miałem pierwszy raz 0.51 mg drugi 0.46 mg. żądałem badania krwi z wynikiem 0.9 promila.
Podałem się dobrowolnie karze, prokurator zaproponował mi rok zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych (zatrzymano mi 11.04.2009, zakaz prowadzenia do 11.04.2010), 1400 zł grzywny, 1000 zł na cele społeczne i koszty sądowe. Papiery już poszły do sądu karnego.
Mam parę pytań:
1. Czy będę miał możliwość odebrania prawo jazdy beż zdawania egzaminu?
2. Czy w tym momencie mogą się jeszcze sądzić?
3. Czy sąd może mi wyznaczyć większą karę od tej aktualnej?
4. Ile mogą wynosić koszty sadowe przy sprawie zaocznej i gdybym się sądził?
5. Istnieje możliwość umorzenia kosztów sądowych?
6. Na jakie koszty muszę się liczyć jeśli będę chciał się sądzić?
7. Czy kara zaproponowana przez prokuratora jest według was wysoka?
Ogólnie zależy mi na tym żeby odzyskać prawo jazdy. Z góry wszystkim dziękuje za zainteresowanie i pomoc przy sprawie.