A
Alwidas
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam!Jestem tu nowy.Jeśli to nie jest ten dział proszę moderatora o przeniesienie mego postu do prawidłowego działo.Więc tak.Na koniec wakacji zamówiłem w salonie Forda nowy Ford Transit-rama pod zabudowę.Trochę przedłużyło się czekanie samochodu,firma nie wywiązała się z terminu.Lecz nie w tym problem.Samochód miał być na blizniaczych kołach z tyłu.Gdy pojechałem odebrać spózniony samochód,okazało się że samochód jest na pojedyńczych kołach a nie na blizniakach.Firma z początku nie chciała oddać pieniędzy (85% ceny całego samochodu,ponieważ pieniądze były już wpłacone),mocno się zdenerwowałem.Teraz przyszedł faks że trzeba wpłacić resztę pieniędzy i zabrać samochód albo firma zwróci wszystkie wpłacone przez mnie pieniądze oprócz 3000 zl zaliczki.Według mnie to niesprawiedliwe.Przecież firma nie wywiązała się z umowy.Mam potwierdzenie zamówienia gdzie jest napisane jakie wyposażenie miało być w tym te koła.Czy mogę się też gdzieś ubiegać o zwrócenie zaliczki?Czy mam jakieś szanse?Jak to jest?Proszę o odpowiedz.Dziękuję.Pozdrawiam.