zawarcie umowy na alegratka - pomocy!!!

• Autor wątku Autor wątku marysia22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marysia22

Użytkownik
Odpowiedzi
138
Proszę o pomoc. W połowie grudnia zamieściłam ogłoszenie na portalu alegratka. Musiałam też niestety kliknąć na potwierdzenie regulaminu i nie przeczytałam go co było głupotą z mojej strony. Teraz przyszła mi wiadomość, że od 6 lutego zmienił się regulamin i że jeśli w terminie 14 dni nie odpowiem, czy akceptuję, czy nie to będzie to równoznaczne ze zgodą. Napisałam więc w ciągu tych 14 dni, że nie akceptuję i że odstępuję od tej umowy, jeśli jakąś zawarłam, bo już sama nic nie wiem. Czytam ten regulamin, ale niewiele rozumiem. Co teraz powinnam zrobić? Jak postąpić? Czy będę musiała zapłacić za okres od 15 grudnia, tylko w tym regulaminie nie ma nawet kwot. To link do tego regulaminu z tymi aktualnymi zmianami , których chyba mnie nie obowiązuje, bo nie zaakceptowałam go.
http://ofirmie.gratka.pl/aktualnosci/artykul/671-1-nowy-regulamin-gratkapl.html

Tu jest też formularz odstąpienia, a ja wysłałam mailem. Czy powinnam na tym formularzu? Czy może powinnam wypowiedzieć. Proszę o szybką pomoc,co robić, bo martwię się, że przez swoją głupotę będę musiała im dużo zapłacić.

Doczytałam teraz, że regulamin zmienia się od 6 lutego i korzystanie z niego po upływie 14 dni od dnia otrzymania informacji na maila jest równoznaczne z akceptacją. Czy to oznacza, że korzystanie od 8 oznacza, że akceptuję regulamin, bo wiadomość otrzymałam 24 stycznia.

Ostatnia edycja:
Powrót