Zawarcie umowy przez telefon

• Autor wątku Autor wątku JohnyWawa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

JohnyWawa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Cześć,
Do mojego taty zadzwoniła konsultantka z T-Mobile i tak go zagadala, że zgodzil sie przez telefon na nowy telefon i na podpisanie umowy. Umowy osobiscie nie podpisywal, jedynie zgodzil sie przez telefon. Konsultantka powiedziala, ze telefon przyślą poczta. Czy taka umowa zawarta przez telefon jest ważna? Co zrobic w takiej sytuacji? Nie chcemy nowej umowy i telefonu :)

Pozdrawiam

Cześć JohnyWawa.

Czy nowa umowa na sam abonament weszła już w życie?

Czy konsultantka zaproponowała ojcu rezygnację z odstąpienia od umowy po jej zawarciu?

Jeżeli nic nie mówiła to z tego co wiem, przysługuje możliwość z rezygnacji z tej umowy zawartej na odległość. Z tego co wiem to ma czas na to minimum 2 tygodnie od dostarczenia listu. Jeżeli natomiast przyjedzie kurier z umową i telefonem do podpisania, to niech zwyczajnie nic nie podpisuje i będzie po problemie.

Tak tylko T-mobile traktuje to jako ustne podpisanie umowy, czyli dzwoni pani, przedstawia ofertę i jak się zgodzisz to od razu, a jak nie to ci zaproponuje inne oferty i jak na inną telefonicznie się zgodzisz to już za chwile jeszcze tego samego dnia jest już podpisane. O północy wchodzi w życie. Ostatnio tak mi umowę przedłużyli. Miało być po przyjściu SMS'a a było już wcześniej. Także stąd wiem.

Na dodatek pani się przedstawiła i podała nr telefonu gdzie do niej można dzwonić. Jednak nikt go później nie odbierał. Ponieważ mi też coś takiego się trafiło, tylko ja miałem abonament i potraktowali to jako aneks, to wiedziałem jak napisać autorowi. Jednak jak widać odpowiedzi z jego strony nie ma.

Ostatnia edycja:
Powrót