Zawiadomienie o cesji ***

• Autor wątku Autor wątku Katarzyna3333
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Katarzyna3333

Użytkownik
Odpowiedzi
57
Witam! Dostałam zawiadomienie o cesji wierzytelności ***. Co robić? Dług z 2008 i 2009 roku - niespłacony kredyt pko.

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Katarzyna3333 napisał:
Witam! Dostałam zawiadomienie o cesji wierzytelności ***. Co robić? Dług z 2008 i 2009 roku - niespłacony kredyt pko.
czekać na dalsze ruchy GB, zawiadomienia nie wyrzucać przyda się, nie kontaktować się z nimi w ogóle ignorować jak najdłużej, nie podpisywać żadnej ugody z nimi,
czy pko prowadziło egzekucje komorniczą na swoją rzecz w oparci o bankowy tytuł egzekucyjny?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Właściwie to długi męża, ale on jest kompletnie zielony. Komorników miał kilku, windykacji jeszcze więcej, teraz jedno spłaca. Całkiem możliwe, że to spłacił albo właśnie spłaca. W papierach od komornika będzie to opisane?

Jak BTE i egzekucja komornicza na jego podstawie (i tylko jego), lub bank nie prowadził egzekucji, ani nie wystąpił do sądu w sprawie innej niż klauzula na BTE - to przedawnione, jak inny tytuł, to trzeba będzie spłacić, więc należy ustalić na jakiej podstawie bank prowadził ewentualną egzekucję.

Dzięki, dziś zajrzę w końcu do tych papierów i mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni.

Kurczę, nawet tu siedzą naciągacze, szukają naiwnych, ale nie ze mną te numery. Niech sobie w papierach posprzątają, bo burdel mają. Chcą wierzytelności, które są spłacone za pomocą komornika. Niech się wezmą za uczciwą pracę! Ja nie mam nigdzie długów i żadnych danych im nie udostępnię.

Masz rację, kolega miał z nimi problemy. Blokował wszystkie numery nie odbierał pism w końcu napisał pismo że zgłasza na policję uporczywe nękanie (stalking) o dziwo pomogło. Sprawa była taka że spłacał komornika, a oni chcieli, żeby do nich jeszcze wpłacał, podpisał ugodę itd. W żaden sposób nie mogli zrozumieć, że nie chce im wpłacać. Pomogło pismo do Getback o złożeniu doniesienia na policję.

Powrót