zawiadomienie o przestępstwie????

• Autor wątku Autor wątku Pani_Lyla
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pani_Lyla

Użytkownik
Odpowiedzi
35
Witam,
moja córka studiuje ( po przerwie na leczenie), nadal jest pod opieką lekarza psychiatry). Do sprawy o przywrócenie obowiązku alimentacyjnego przedłożyła zaświadczenie od lekarza o rodzaju( silna depresja) i toku leczenia, stosowanych lekach. Ojciec powódki podniósł w odpowiedzi na pozew ,ze zaświadczenia Pani doktor wydaje na prośbę matki ( córka ma 23 lata) bo był i rozmawiał z lekarzem.8-)
I co się okazało i wyjaśniło przy wizycie córki u lekarza:
"Tatuś" wybrała się do pani doktor i stwierdził " wpakowała się Pani w gówno i z tego gówna Pani nie wyjdzie. Ja Pani nie straszę tylko ostrzegam"
Słowa te padły w gabinecie, bez świadków , wypowiedziane bardzo cicho ( były mąż jest psychopatą, mam rozwód z jego winy za znęcanie się nade mną i córka).
Nie zgłosiła tego do prokuratury. Ale teraz my o tym wiemy, obawiam się o Panią doktor:(
Co mam zrobić z ta wiedzą bo pragnę zaznaczyć ,że mój były nie rzuca słów na wiatr.

Pani_Lyla napisał:
"Tatuś" wybrała się do pani doktor i stwierdził " wpakowała się Pani w gówno i z tego gówna Pani nie wyjdzie. Ja Pani nie straszę tylko ostrzegam"
Nie jest to groźba w rozumieniu KK

Pani_Lyla napisał:
były mąż jest psychopatą, mam rozwód z jego winy za znęcanie się nade mną i córka).
był wyrok karny w sprawie znęcania się? była wydana opinia biegłych o stanie zdrowia psychicznego byłego męża ? bo jeśli nie to za takie słowa - to pani może mieć zarzuty i ewentualny wyrok...

Pani_Lyla napisał:
Nie zgłosiła tego do prokuratury. Ale teraz my o tym wiemy, obawiam się o Panią doktor:(
ona musiałaby się czegoś obawiać...

Markiz32
do dziś żałuje ze tylko rozwiodłam się:x z jego winy i że nie zafundowałam mu wyroku karnego...może by nękał teraz córki
I nie jestem taka bojaźliwa...nie mam jego badan ale...juz 2 razy miał testy psychotechniczne do powtórki

Powrót