Zawiadomienie o wszczęciu egzekucji

• Autor wątku Autor wątku BwS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BwS

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam wszystkich

W dniu 15.12.2015r otrzymałem pismo od komornika zawiadomienie o wszczęciu egzekucji.Obecnie przebywam za granicą i to pismo odebrał mój brat bez mojej wiedzy,poinformował mnie o tym 13.02.2015r ale nie w tym problem...
Na piśmie suma zadłużenia na dzień 15.12.2014r wynosi 573,84 zł
Dzisiaj czyli 16.02.2015r skontaktowałem się telefonicznie z komornikiem od którego otrzymałem to pismo i zapytałem ile wynosi moje zadłużenie na obecną chwile,w odpowiedzi usłyszałem że kwota ta na dzień 16.02.2015r wynosi 583,97 zł.Po zakończeniu rozmowy od razu wykonałem przelew na tą kwotę.Moje pytanie jest takie:
Czy sprawa została już zakończona?
Czy dostanę jeszcze jakieś pismo w tej sprawie?
Czy mogę wysłać jakieś pismo do komornika o zakończenie tej sprawy?

Naturalnie dzień i miesiąc później kwota do zapłaty będzie wyższa.
Będziesz wzywany - odbierze - będziesz wiedział.

Dziękuje za odpowiedz i mam jeszcze jedno pytanie ale w całkiem zupełnie innej sprawie.

Otrzymałem również pismo od komornika o tytule Wezwanie dłużnika do złożenia oświadczenia w którym komornik na podst.art827§1 kpc wzywa do złożenia oświadczenia w terminie 7 dni w związku z zamiarem wydania przez organ egzekucyjny postanowienia o umorzeniu postępowania egzekucyjnego w prowadzonej przeciwko dłużnikowi sprawie egzekucyjnej...
Termin na złożenie oświadczenia już minął,kontaktowałem się dzisiaj z komornikiem telefonicznie i dowiedziałem się,że sprawa się tyczy jakiegoś ubezpieczenia.Z rozmowy wynikło,ze muszę się tam stawić osobiście w celu wyjaśnienia tej sprawy,niestety przez najbliższe miesiące nie będę przebywał w Polsce wiec moje pytanie:
Oprócz wstawienia się osobiście u komornika mogę coś innego zrobić?
Czy mogę wyjaśnić to jakoś pisemnie?
Czy komornik może mi pisemnie udzieli informacjji ile wynosi moje zadłużenie gdybym złożył jakieś pismo w tej sprawie?
Zaznaczam,ze chce jak najszybciej uregulować zadłużenie

Po co dublujesz w innym temacie ?
Udzieli, ale nie za granicę.
Musisz udzielić odpowiedzi na żądane pismem pytania, po rygorem nałożenia grzywny - 2k, nie jest to czcze - bo nakłada się za brak złożenia wyjaśnień.
I nie wstawienia - na pewno nie tak jest napisane.

Dziękuje za odpowiedz i pomoc

Powrót