zawiadomienie o wypowiedzeniu umowy

• Autor wątku Autor wątku balbuchna
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

balbuchna

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. Otrzymałam ostatnio zawiadomienie o wypowiedzeniu umowy w którym jest napisano ,ze termin wypowiedzenia umowy wynosi 30 dni od otrzymania pisma. Po upływie niniejszego terminu należność w całości staje się wymagana wraz z odsetkami i wszelkimi kosztami z niej wynikającymi. Należność należy wpłacić w terminie 7 dni- w przypadku nieuregulowania sprawa zostanie skierowana na drogę postępowania sadowego.

kwota zadłużenia wraz z odsetkami umownymi i karnymi a także kosztami wezwań i powiadomień wynosi ponad 3 tys.

Zgłosiłam się do placówki w celu uzyskania jakiejś ugody jednak Pani z windykacji powiedziała ,ze mam 3 dni na wpłacenie 1,5 tys i wtedy możemy rozmawiać inaczej po ptakach i kieruje sprawę do sadu.

Stad moje pytanie czy Pani chciała mnie postraszyć?
Czy sprawa jest na tyle poważna ,ze nie da się już z tym zrobić?

Niestety nie mam zielonego pojęcia co zrobić... pożyczka była brana ok 4 lata temu - były partner miał ja spłacać gdyż była wzięta "dla niego" . Nie posiadam z nim żadnego kontaktu także muszę odpowiedzieć za swoją głupotę, z czego zdaje sobie sprawę.Utrzymuje się sama i wpłacając te 1,5 tysiąca ( cała moja pensja) nie zostanie mi nic na utrzymanie.

Powrót