Zawiadomienie o zajęciu wynagrodzenia za pracę

• Autor wątku Autor wątku DMTcorp
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DMTcorp

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam,

otrzymałem dzisiaj tytułowe zawiadomienie dotyczące grzywny, rzekomego braku zapłaty za mandat kredytowany, którego nie dostałem! Według GITD, termin płatności/data mandatu (?) to 19.10.2013. Wszystkie mandaty, które otrzymałem były zapłacone (było ich niewiele). Mandat kredytowany to taki, który muszę otrzymać do ręki, tak? Kwota do zapłaty to 525zł, na piśmie są jedynie moje dane, bez żadnych danych samochodu, kompletnie nic. Mogę się od tego jakoś odwołać? Albo przynajmniej poprosić o szczegóły mandatu?

Pozdrawiam

Zgodnie z kodeksem wykroczeń mandat przedawnia się po roku od popełnienia wykroczenia. Chyba, że sprawa trafiła do sądu - musi on zakończyć postępowanie w ciągu dwóch lat od momentu złamania prawa.

Sprawa trafiła do sądu?

Nie dostałem stosownego pisma, więc nie. Przyszło mi jedynie to, tak o. Dosyć wysoka suma, nie mam zamiaru jej płacić, skoro nawet nie wiem za co... Chcę napisać teraz do Urzędu Skarbowego, lecz na co powinienem się powołać?

edit:
dodam, że próbowałem skontaktować się telefonicznie z us, ale po 12 niepowodzeniach odpuściłem..

Ostatnia edycja:
Powrót