zawiadomienie od komornika a przedawnienie

• Autor wątku Autor wątku arek_s
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

arek_s

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Czy ktoś może podpowiedzieć czy tym pismem komornik przerwał bieg przedawnienia?
W piśmie były jeszcze inne załączniki:
-opłaty adwokackie
- wezwanie do złożenia wykazu majątku.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Wszczęcie postepowania egzekucyjnego przerywa bieg przedawnienia (tak w ogólnym zarysie)

A jesli dług jest juz przedawniony bo minęło 18 lat , to komornik ma prawo zająć konto ? Jak sie od tego odwołać jesli nie dostałam Pisma z taką informacja. Czy mozna złożyć pismo o przedawnieniu i zamknięciu egzekucji z prośbą o oddanie środków które sa zablokowane na koncie ?

Sluk napisał:
A jesli dług jest juz przedawniony bo minęło 18 lat
Jeśli, dobrze napisane :)
Ustal datę nadania klauzuli wykonalności, ona również przerywa bieg przedawnienia.
Zresztą jakie 18 lat, skoro wyrok jest z 2009 roku ?

Mandat jest z 2001 roku, a pisma jeszcze nie mam, wiem tylko tyle co mi komornik telefonicznie powiedział . Ze to mandat z 2001r i kazał kontaktować sie z firmą windykacyjna . Czyli tak czy siak to powinno być przedawnione?

To bylo pytanie dotyczące mojej osoby , nie tego co bylo napisane wyżej :) pytanie co ja mam zrobic ?

Sluk napisał:
Mandat jest z 2001 roku
Mandat ?
Może jednak opłata dodatkowa za przejazd bez ważnego biletu ?
Sluk napisał:
Czyli tak czy siak to powinno być przedawnione?
Z bardzo dużą dozą prawdopodobieństwa, tak.
Sluk napisał:
pytanie co ja mam zrobic ?
Poczytać forum, tematów podobnych tysiące. Po zdobytej wiedzy przynajmniej będziesz potrafiła zadać pytanie dokładnie, nie, że trzeba będzie za język ciągać :)
Jednak zapewne po zastosowaniu się do powyższej wskazówki, nawet nie będziesz musiała zadawać pytań :)

Z bardzo dużą dozą prawdopodobieństwa, tak.
No i takie są efekty właśnie tego, że pytający nie trzymają się swojego wątku. @Kanas:
Tam jest dług za opłatę dodatkową, 2001 rok nałożenie, ale błędny adres, kupiony przez V w ramach dużej sprzedaży pakietu przez PKP (najprawdopodobniej, wysyp tego na forum) - prawie w każdej z tych spraw zarówno PKP jak i V występowali o klauzulę.

Więc z dużym prawdopodobieństwem przedawnione to to nie jest. Ale, oczywiście, to znów są domysły. Bo nic nie wiadomo w sprawie - brak informacji od komornika.

Powrót