S
sancho0808
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Od prawie trzech lat jestem na warunkowym, przedterminowym zwolnieniu. Na początku mając problemy finansowe złamałem warunki i dopuściłem się kilku przestępstw. Po pewnym czasie zdobyłem wreszcie legalną pracę w której pracuję do dnia dzisiejszego. Jestem cenionym, uczciwym pracownikiem, nieźle zarabiam i prowadzę ustatkowany tryb życia. Jakiś czas temu za swe przewinienia otrzymałem wyroki w zawieszeniu. Sąd Penitencjarny nie był jednak tak łaskawy i odwiesił mi resztę kary tj. rok i osiem miesięcy pozbawienia wolności. Odwołałem się od tej decyzji motywując właśnie ustatkowaniem się a także sytuacją rodzinną i zdrowotną. Od kilkunastu lat żyję z konkubiną. Jestem prawnym opiekunem jej dwóch córek. Ponadto mamy córkę która jest niepełnosprawna a siedem miesięcy temu urodziło nam się czwarte dziecko - syn. W związku z niepełnosprawnością córki, konkubina nie pracuje mając nad nią stałą opiekę. Sam utrzymuję naszą gromadkę mimo, że mam skierowanie do szpitala ze względu na wodę w płucach i zaawansowaną gruźlicę. W ostatnich dniach Sąd Apelacyjny utrzymał w mocy decyzję Sądu Okręgowego. Od tej decyzji nie ma odwołania. Słyszałem, że mogę zwracać się o ponowne zawieszenie kary. Czy jest to prawdą? Czy decyzja Sądu Apelacyjnego jest ostateczna? Czy w tej sytuacji nie da się uniknąć lub odroczyć odbycia reszty kary?