zawieszenie wdrożonej kary pozawienia wolności

• Autor wątku Autor wątku zlotam1979
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
zlotam1979

zlotam1979

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
witam
mam pytanie. mój narzeczony przebywa w zakładzie karnym z jednej sprawy, natomiast odwieszono mu druga sprawe, gdzie grozi mu tez więzienie. pytanie brzmi czy moze sie starac o zawieszenie tej odwieszonej już sprawy ,ale jeszcze nie wdrożonej, złożony jest w sadzie wniosek zażaleniowy. jakie sa szanse ze mu zawieszą kare mimo ze z innej sprawy przebywa w więzieniu?

To że w innej sprawie przebywa w więzieniu nie jest tu decydujące. Ważniejsze jest jakie były przyczyny zarządzenia kary w tej drugiej sprawie.

wyroki sa za podobne przestepstwa i wiem ze w momencie sprawy z której obecnie siedzi nim wyrok sie uprawomocnił popełnił przestepstwo gdzie dostał zawiasy ale obecnie zostało mu to tez odwieszone jednak jeszce nie zostały mu połączone te wyroki. w takim przypadku wiem ze nie na przesłanek do absorcji, jednak słyszałam ze dzieją sie takie cuda ze wiezniowe składają wnioski o czesciwą asorcje ,jednak nigdzie nic nie jest o tym napisane ( podobno zdażają sie przypadki ze dostają czesciową absocje nie mając do tego przesłanek). szukam wszelkiej deski ratunku zeby mu pomóc jednak wszystko wskazuje ze nie ma szans. pytanie jak to w praktyce jest czy moze byc szansaa na te czesciową absorcję albo co mozna zrobic z tamtym wyrokiem zeby sie nie połaczyły. nadmieniam ze z trzeciej sprawy tej z ktorej poodwiedzane miał te wyroki ktore opisuje dostał warunkowe przedtermionowe zwolnienie po odsiedzeniu czesci wyroku

Powrót