J
julianna13
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
witam! dzis sąsiad zwrócił mi uwagę, że nie mam prawa zawracać samochodu na wjeżdzie do jego posesji ( zrobiłam to gdyż droga jest dośc wąska i wygodniej mi było wjechac na jego chodniek do bramy przednimi kołami i zawrocic niz wykonywac zawracanie na 3 na samej drodze). NIe dotknełam plotu, nie wjechalam na trawnik, nie zniszczyłam nic, jednak sąsiad wyszedl i powiedział ze nie życzy sobie żebym tak nawracala bo to jest prywatna posesja i chyba mnie nauczono na kursie prawa jazdy że nie wjeżdza sie bez pozwolenia na prywatna posesje. chce dodać ze plot sasiada jest cofniety jakies 4m od drogi i ten odcinek zostal wyłożony kostką brukową jako wjazd do jego posesji. czyli jego posesja teoretycznie zaczyna sie za plotem, prawda? albo przynajmnije ja nie musze wiedzieć o tym, czy ten kawałek przed płotem też jest jego, skoro płot wyznacza granice działki.
w każdym razie moje pytanie brzmi, czy jest możliwe jakiekolwiek ukaranie mnie za zawracanie auta na tym kawalku wjazdu do jego posesji? i czy nie powinien on postawic znaku jeśli nie zyczy sobie takich manewrów?
z gory dziekuje za kazda pomoc.
w każdym razie moje pytanie brzmi, czy jest możliwe jakiekolwiek ukaranie mnie za zawracanie auta na tym kawalku wjazdu do jego posesji? i czy nie powinien on postawic znaku jeśli nie zyczy sobie takich manewrów?
z gory dziekuje za kazda pomoc.