Zawyżenie akcyzy przez UC za samochód

• Autor wątku Autor wątku ZenonZn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

ZenonZn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Zostałem okradziony przez Urząd Celny w Warszawie za sprowadzony, uszkodzony samochód osobowy. Wartość samochodu bezprawnie i bezpodstawnie została zawyżona 4 krotnie aby zawyżyć podatek akcyzowy. Mimo przedstawienia dokumentów że samochód był uszkodzony, mimo faktury VAT z firmy ubezpieczeniowej na której widnieje cena, mimo odwołań od decyzji ci złodzieje w dalszym ciągu nie chcą oddać ukradzionych (zajęcie konta bankowego) pieniędzy. Urząd Celny 1 w Warszawie wymyśla już takie banialuki, kompletnie nie związane ze sprawą, tylko po to aby nie oddać pieniędzy, korespondencja z nimi wygląd jak gra w ping ponga. Urząd Celny 1 w Warszawie wyraźnie czuje się kompletnie bezkarny okradając i wyłudzając bezprawnie pieniądze obywateli. Jako że Urząd Celny 1 w Warszawie mimo wielu moich odwołań nie chce zmienić decyzji ostatecznej, mam pytanie, gdzie mogę się odwołać od takiej decyzji? Gdzie mogę zaskarżyć tych złodziei aby w końcu ktoś im się dobrał do dupy, bo jak na razie robią co chcą.

Zgłoszenie nic nie da, za tydzień umorzą. Urzędy w Polsce to takie święte krowy. Odpowiadają za wszystko naszymi pieniędzmi i nic nie da się zrobić. Jak urzędnik się pomyli to trudno, jak ty się pomylisz to płacisz karę. Polecam obejrzeć film Układ zamknięty.

na pewno zostałeś pouczony o możliwości złożenia skargi do WSA.

opania - nie zrozumiałes ironii loco1?

A tak w ogóle na marginesie, to auto z tymi uszkodzeniami nie kwalifikowało się jako odpad?

Niestety tak jak napisał opania, w tym kraju prawo jest bardzo specyficzne i zwyczajnie działa na szkode obywatela. Dyrektor Izby celnej 1 w Warszawie robi co chce, zawyża stawki uszkodzonych aut wg. jakiegoś mafijnego eurotaxu. To urząd celny podważa wartość samochodu nawet go nie widząc, nie wzywając rzeczoznawcy ani nic, czyż to nie paranoja? Zwyczajnie założył bym im sprawę w WSA ale po roku czasu (bo tyle już się ciągnie ta sprawa) zwyczajnie mam już dosyć użerania się, dosyć tych urzędniczych złodziei, którzy robią wszystko aby okraść społeczeństwo, poza tym nie mam zamiaru ponosić dodatkowych kosztów procesowych. Gdzie jeszcze mogę zaskarżyć Urząd Celny, aby nie ponosić kosztów? Do kogo mógłbym się ewentualnie zgłosić (w Warszawie) aby przedstawić zarzuty zwyczajnego wyłudzenia i nadużycia?

Powrót