Zawyżona cena za wykonanie usługi

• Autor wątku Autor wątku dugijohn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dugijohn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam,

jakiś czas temu oddałem samochód do mechanika, który wycenił swoją usługę na kwotę ~50% wyższą niż rzeczywiście powinna kosztować jak i koszt wykorzystanych części też został zawyżony.
Nie był to żaden renomowany mechanik, który ma wysokie ceny.
Dostosował cenę pod siebie i pod moją niewiedzę. Po wykonanej usłudze zacząłem sprawdzać skąd wzięły się takie koszta i doszedłem do wniosku, że zwyczajnie zostałem oszukany.
W jaki sposób mogę dociekać reklamacji? Czy jest w ogóle jakaś droga, na której można znaleźć rozwiązanie tej sprawy?

Pozdrawiam

Reklamacji czego? Cenę przecież zaakceptowałeś poprzez zgodę na wykonanie usługi.

dugijohn napisał:
... Dostosował cenę pod siebie ...
To jest wolny rynek, nic nie stało na przeszkodzie uzyskać wyceny w innych zakładach. Nie ma tutaj nic nielegalnego.

Rozumiem, czyli nie mogę ubiegać się o żaden zwrot? Żadną pomoc rzeczoznawcy, czy założyć sprawę w sądzie?

możesz ubiegać się o co chcesz ( w końcu to nie jest zabronione) ... założysz facetowi sprawę ,,,opłacisz ją w sądzie....wynajmiesz wczesniej rzeczoznawcę...zapłacisz mu ...a później przekonasz Sąd ,że zaakceptowałeś co mechanik ma naprawić i za ile , ale przecież pomimo tego mechanik powinien chcieć niższej kwoty...:PP

Powrót