B
beamik
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
dnia 5.06 złozyłam na komendę policji doniesienie o popełnieniu oszustwa internetowego.minęły ponad 2mies. i nie dostałam wniosku o wszczeciu lub dmowie wszczęcia śledztwa.dokument ten jest warunkiem skorzystania z odszkodowania tzw.programu ochrony kupujących.mam 2 tyg. na zgłoszenie. oczywiscie byłam na komendzie,znam nr sprawy.podobno jest w prokuraturze,ale ja dotad nie otrzymałam zawiadomienia.policja twierdzi,ze na dzień dzisiejszy nie wystawi mi takiego pisma,bo dokumentów mojej sprawy juz nie mają,sa podobno w prokuraturze.pod koniec czerwca dzwonił do mnie policjant prowadzący sprawę,zadawał pytania pomocne w śledztwie i obiecał przysłać pismo o wszczeciu i sam pouczył mnie ze z tym dokumentem moge ubiegać się o odzszkodowanie.obecnie przebywa na urlopie,wiec kontaktu z nim nie mam.dokumenty nie dotarły choc minęło półtora miesiąca. na komendzie powiedziano mi,ze śledztwo jest prowadzone. obecnnie chce złozyc zazalenie na bezczynność policji lub prokuratury i w zwiazku z tym mam pytania:
kto powinien wystawic wniosek o wszczęciu śledztwa policja czy prokuratura
gdzie złozyc zazalenie na bezczynnośćpolicj/prokuratury
ile mają czasu na przysłanie mi wniosku licząc od daty złozenia zazalenia
mam czas do zgłoszenia sie o odszkodowanie 2tyg,czy jak nie otzrymam wniosku w ciagu tego okresu,to moge skarzyc o odzszkodowanie policję? w jaki sposób
nadmiar tych pytań,ale az sie we mnie gotuje.łatwiej mi zrozumiec oszusta który mnie okradł niz naszych strózów prawa,którzy maja to gdzieś
kto powinien wystawic wniosek o wszczęciu śledztwa policja czy prokuratura
gdzie złozyc zazalenie na bezczynnośćpolicj/prokuratury
ile mają czasu na przysłanie mi wniosku licząc od daty złozenia zazalenia
mam czas do zgłoszenia sie o odszkodowanie 2tyg,czy jak nie otzrymam wniosku w ciagu tego okresu,to moge skarzyc o odzszkodowanie policję? w jaki sposób
nadmiar tych pytań,ale az sie we mnie gotuje.łatwiej mi zrozumiec oszusta który mnie okradł niz naszych strózów prawa,którzy maja to gdzieś