Zażalenie na tymczasowe aresztowanie

• Autor wątku Autor wątku Nick122
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nick122

Użytkownik
Odpowiedzi
115
Witam. Chciałbym sie dowiedzieć czy zażalenie na tymczasowe aresztowanie składa się do Sądu II instancji za pośrednictwem sądu stosującego ten środek?
Czy w przypadku złożenia wniosku o uchylenie tymczasowego aresztowania i nieuwględnienia go przez sąd przysługuje zażalenie? A jeśli tak to do jakiego sądu się je skłąda jeżeli zażalenie wniesiono po przesłaniu AO do sądu?
Dziękuję i pozdrawiam.

wszystko jest napisane w pouczeniu...tylko trzeba się wysilić i przeczytać...

Niestety to sytuacja hipotetyczna. Pytam tylko z ciekawości. Nie wydano wobec mnie postanowienia o stosowaniu tego środka. Gdyby ktoś byłby na tyle uprzejmy i mnie uświadomił. Dodatkowo isteresuje mnie też w jakim składzie sąd rozpoznaje w/w zażalenia. Dzięki.

zażalenie skłądasz do sądu wyższej instancji za pośednictwem tego sadu który postanowienie wydał
czyli ponieważ to sąd rejonowy stosuje areszt, zażalenie rpzysługuje do sądu okręgowego
i na decyzję sądu okręgowego zażalenie nie przysługuje!! w takim wypadku

zażalenie rozpoznaje sąd na posiedzeniu w skłądzie 3 sędziów
ostatniego pytania nie rozumiem

jeśli przesłano AO do sądu, to ten sąd będzie podejmował decyzję w przedmiocie przedłużenia tymczasowego aresztowania, jeśli nie ma decyzji, to nie ma co skarżyć, bo zażalenie wnosi się raz na 3 miesiące;p

Powrót