zażalenie na zarządzenie o zwrocie wniosku

• Autor wątku Autor wątku Agnieszka Kopacz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Agnieszka Kopacz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, wczoraj dostałam odpowiedz z sądu o zwrocie wniosku. Sprawa dotyczyła zniesienia współwłasności auta. (Siena z 2000r). w lutym złożyłam wniosek. W marcu sąd prosił o uzupełnienie - tj. podać wartość samochodu. Dostarczyłam na czas polisę ubezpieczeniową auta- tylko to posiadałam . Sąd zarządził zwrot wniosku bo nie dałam im dokumentu z którego wynika wart. auta , a tylko polisę z której to nie wynika??? Czy jest sens składać zażalenie? Czy polisa nie wystarczy? Nie rozumiem decyzji

A na wniosku umieściłaś wartość przedmiotu sporu; tyle i tyle? (wps)
I w uzasadnieniu napisałaś, że wartość w/g cen rynkowych dla tego modelu, rocznika, przebiegu?

tak wpisałam orientacyjna wartosc auta

Pytam czy w po lewej stronie umieściłaś wps - na wniosku, zachowując formę pisma procesowego? Czy zobowiązał cię sąd do podania wartości auta, jako braku formalnego, czy wymagał konkretnego dokumentu?
Różni się wartość z polisy o rynkowej? Nie pisz post pod postem nie jesteś na czacie.

Od wniesionego zażalenia będą koszty. Po prostu poczekaj tydzień od otrzymania postanowienia o zwrocie wniosku (uprawomocni się) i napisz wniosek o wpisanie sprawy pod nową sygnaturę podając jednocześnie wartość samochodu. A jeżeli płaciłaś jakieś koszty sądowe przy tym wniosku to jednocześnie wniosek o zaliczenie poniesionych kosztów na poczet nowej sprawy.

dziękuje za pomoc,Sąd zobowiązał mnie do wskazania wartości przedmiotu(auta)sprawy . We wniosku wpisałam wartość samochodu , nie miałam zachowanej odpowiedniej formy pisma.
czy ktoś wie jak podać wartość rynkową samochodu ? Gdzie to załatwić, żeby było dobrze.

Ostatnia edycja:
Powrót