E
ewi248
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam.Moj konkubent miał dziś wokande.Wszystko było ok :miał wystąpienie,super opinia z ZK,wielokrotnie nagradzany,ukończona terapia,zaliczone KO,bezdozorowo praca wolnosciowa(nawet w weekendy choć przepustki miał jako KO),zero wniosków dyscyplinarnych za to same pochwaly,dobra opinia od psychologa.Odsiedzial 11/14 miesięcy i dostał blachę...Sędzia mu powiedział ze nie jest sprawdzony wolnosciowo i ma malo KO...Owszem gdy papiery były wysyłane miał zaliczone tylko 2 KO(to było na poczatku kwietnia a od tamtej pory w każdy sobotę i niedziele chodził do pracy tzn na KO)Co najlepsze na wokandzie nie było jego wychowawcy ani dyrektora tylko jakiś inny wychowawca który nie zna wogole jego sprawy i chyba nawet nie zajrzał do akt bo tam było napisane ile przez kwiecień i maj mój partner zaliczył KO i nawet słowem się nie odezwał.Teraz pytania:
1.Co ma zrobić mój partner bo nie dostał postanowienia z tej wokandy (chyba że to ZK dostał skoro występował)i czy to on czy ZK ma składać zażalenie skoro oni nawet nie byli na tej wokandzie i nie wiedzą co mówił sędzia?
2.Czy z tym zażalenie trzeba czekać aż będzie postanowienie pisemne czy można składać w poniedziałek bo wiem ze jest na to 7 dni?
3.Jesli juz ta apelacja będzie złożona to kiedy mniej więcej można się spodziewać na nią odpowiedzi?
Proszę o pomoc bo niby wszystko miało być dobrze a przez takie traktowanie osadzonych przez ZK i ich niekompetencje człowiek już nie wie co robić. ..
1.Co ma zrobić mój partner bo nie dostał postanowienia z tej wokandy (chyba że to ZK dostał skoro występował)i czy to on czy ZK ma składać zażalenie skoro oni nawet nie byli na tej wokandzie i nie wiedzą co mówił sędzia?
2.Czy z tym zażalenie trzeba czekać aż będzie postanowienie pisemne czy można składać w poniedziałek bo wiem ze jest na to 7 dni?
3.Jesli juz ta apelacja będzie złożona to kiedy mniej więcej można się spodziewać na nią odpowiedzi?
Proszę o pomoc bo niby wszystko miało być dobrze a przez takie traktowanie osadzonych przez ZK i ich niekompetencje człowiek już nie wie co robić. ..
Ostatnia edycja: