zbieg egzekucji

• Autor wątku Autor wątku opia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

opia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam
ile czasu ma zleceniodawca na przesłanie wynagrodzenia do komornika w przypadku zbiegu egzekucji?

zleceniodawca poinformował mnie ,że 30 dni od momentu daty wypłaty wynagrodzenia...
nie znalazłam takiego terminu...

Opis szerzej sytuację.
Jak się zbieg zakończył.

dwóch komorników przesłało akta do pierwszego komornika. Akta prawdopodobnie dotrą jutro, pojutrze. Szefowa stwierdziła, że w zeszłym miesiącu przekazała wymagana kwotę komornikowi a w tym miesiącu ma czas 30 dni od dzisiaj(data wypłaty to 21) do przekazania pieniędzy komornikowi, na pytania któremu, nie odpowiedziała.

Zleceniodawcę zobowiązuję rozstrzygnięcie zbiegu.
Jeśli jest rozstrzygnięty to przekazuje wierzytelność tak jak następuje "wypłata" wierzytelności ( jak przysługuje wierzytelność ) i tyle, bez zmian - tak jak wcześniej - i w terminie w jakim zobowiązała się przekazywać w odpowiedzi na zajęcie.
Jeśli wypłaci zajętą i nadal wymagalną część - grzywna.
Odbierzesz zajętą część - grzywna dla ciebie.
Co do zasady.

dziękuję za odpowiedź.
Nie odebrałam zajętej części, wyplata miała być do dzisiaj , ale nie mam się co spodziewać ...całość zostanie wysłana ale ok, tylko pytanie do którego. Rozstrzygnięcie zbiegu nastąpiło, pismo pewnie dostanie do końca tygodnia. Pozostaje mi sprawdzić u komornika co napisała szefowa i gdzie są poprzednio wysłane pieniądze.

Jeśli do dzisiaj, to powinna przekazać jutro na rachunek komornika.

jeszcze pytanie ; jeśli nie wysle i nie wypłaci mi to gdzie mam się udać?

Na początek poinformować o tym komornika.
Komornik nałoży grzywnę 2 tyś na zleceniodawcę, wezwie do naprawiania uchybienia w ciągu 7 dni pod rygorem nałożenia kolejnej grzywny i powiadomi wierzyciela.

Powrót