Zbyt wysoki czynsz za garaż własnościowy w spółdzielni mieszkaniowej

• Autor wątku Autor wątku SZYBOL1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SZYBOL1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Proszę o poradę czy można coś zrobić aby oddzielić garaż własnościowy od spółdzielni lub w jakiś sposób wpłynąć na wysokość czynszu , mój garaż ma 27m i płacę za niego 128zł miesięcznie na kwotę tą składają się:
fundusz remontowy 40,74
eksploatacja 59,41
podatek od nieruchomości-mienia 1,02
podatek od nieruchomości lokalu 22,07
ubezpieczenia majątkowe 1,35
wieczyste użytkowanie 3,39
ostatnia podwyżka wyniosła aż 25zł , według mnie jest to absurd.
Będę wdzięczny za każdą poradę.

czy garaż jest wolnostojący, czy to w podziemiach bloku?

witam potrzebuje pomocy chcę zamienić się na mieszkania z sąsiatką jej mieszkanie jest zadłużone w komunalce i ma zatwierdzoną eksmisję czyli utraciła prawo do tego lokalu cz
y jak ureguluje zadłużenie to eksmisja zostanie wstrzymana powiedziano mi ze tak tylko musi ona jeszcze wystąpić z wnioskiem do Burmistrza o przywrócenie jej praw do tego mieszkania jak ten wniosek ma wyglądać i jak go napisać bo jak będzie miała przywrócone prawo do mieszkania to będzie mogla się zamienić.

beata1981 napisał:
witam potrzebuje pomocy chcę zamienić się na mieszkania z sąsiatką jej mieszkanie jest zadłużone w komunalce i ma zatwierdzoną eksmisję czyli utraciła prawo do tego lokalu cz
y jak ureguluje zadłużenie to eksmisja zostanie wstrzymana powiedziano mi ze tak tylko musi ona jeszcze wystąpić z wnioskiem do Burmistrza o przywrócenie jej praw do tego mieszkania jak ten wniosek ma wyglądać i jak go napisać bo jak będzie miała przywrócone prawo do mieszkania to będzie mogla się zamienić.
dziekuje

beata1981 napisał:
jak ten wniosek ma wyglądać i jak go napisać bo

"wnoszę o przywrócenie praw do lokalu i podpis"

A czy pani pytanie jest związane jakkolwiek z tematem i wątkiem przewodnim dotyczącym garażu?

Garaż stoi w szeregu garaży i jest na zewnątrz w podwórku hyba wszystkie te garaże są własnościowe i będe chciał przekonać wszystkich właścicieli o podjęcie jakichś kroków kilku już chce coś zrobić z tą sytuacją

voyteg napisał:
czy garaż jest wolnostojący, czy to w podziemiach bloku?
Garaż stoi w szeregu garaży i jest na zewnątrz w podwórku hyba wszystkie te garaże są własnościowe i będe chciał przekonać wszystkich właścicieli o podjęcie jakichś kroków kilku już chce coś zrobić z tą sytuacją

to faktycznie duzo, może Pan sprawdzić jakie koszty mieszczą się pod pojęciem "eksploatacja" i czy były wykonywane remonty

Powrót