Zdjęcia i serwisy

• Autor wątku Autor wątku Przemek031999
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Przemek031999

Dobry wieczór, ja wiem, że są sprawy na świecie inne, ważniejsze, ale jednak człowiek czasami musi postawić granicę i nawet posunąć się w stronę kroków prawnych.
Zatem mój problem brzmi - czy jeśli ktoś wziął moje zdjęcie z serwisu Instagram, skopiował, ewentualnie udostępnił dalszym osobom, w dodatku na zdjęciu jest mój wizerunek i z tego zdjęcia stworzył tapetę na komputer, czy mogę to zgłosić jako naruszenie praw autorskich lub czegoś innego i jakie będą tego konsekwencje. Oraz jest też taki temat, że wiele zdjęć jest punktem śmiechu, poniżania i stawiania mojej osoby w negatywnym świetle. Co mogę z tym wszystkim zrobić i na prawdę - czy jest możliwość wniesienia tego na drogę prawną, która przyniesie nawet najmniejsze konsekwencje, ale pozytywne dla mnie.

Dziękuję z góry za pomoc, miłej nocy!

Na początek - Szukaj bo temat był wielokrotnie omawiany.

Czyli de facto - standardowa procedura - masz, korzystaj, Ok. Dzisiaj nie pora, zobaczyłem tylko kilka wątków, jutro poszukam dalej, interesuje mnie jeszcze pewna część pierwszego problemu. Mam nadzieję, że do tego dojdę. Jak coś to się jeszcze odezwę.

Przemek031999 napisał:
Czyli de facto - standardowa procedura - masz, korzystaj, Ok. ...
Standardowa procedura to czytaj na co się godzisz. Z zasady regulaminy nie służą do bezmyślnego ich zatwierdzania.

Powrót