Zdjęcia w internecie, portal espp.pl

• Autor wątku Autor wątku Hitm3n
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Hitm3n

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam serdecznie.

Mam taką sprawę. Ktoś (nie wiem kto) umieścił w internecie na portalu espp.pl moje zdjęcia, niektóre przerobione przez dodanie jakichś napisów czy czegoś, jedno z nich było z moją dziewczyną. Użyte do tego zostało konto mojego kumpla, który jestem w 100% pewny nie zrobił tego, bo nie używa espp.pl już od długiego czasu a portalu, z którego zdjęcia zostały wstawione, nawet nie znał (mam co do niego 100% zaufanie, proszę nie oskarżać jego). Zdjęcia w prawdzie zostały usunięte przez niego (nie zostało zmienione hasło do profilu), ale nie mam żadnej pewności, czy nie zostały / nie zostaną wrzucone gdzieś indziej. Zwróciłem się już do administracji portalu espp.pl o udostępnienie mi adresów IP, z których logowano się na dane konto, a w razie czego, że do akcji wkroczy policja. Teraz tylko pytanie, czy dobrze zrobiłem, a jak nie, to co zrobić dalej ?

IP Tobie raczej nie udostepnia, tylko jak juz to policji. Niech kolega zmieni haslo do swojego konta i mail podany przy rejestracji. Dalej czekaj bo nic wiecej nie zrobisz. Kogo chcesz scigac, za co ? Za swoje konto odpowiedzialny jest Twoj kolega i on bedzie w razie czego tlumaczyl komu udostepnil dane konta itd.

Powrót