A
AloesowaMaseczka
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Mam pytanie. Wszelkie fotki którymi się posługuje na swoim blogu i przy okazji wstawiam też na media społecznościowe są mojego autorstwa. Parę lat temu jeszcze nie byłam świadoma wykorzystywania czyjejś twórczości i nie robiłam znaków wodnych, przez co sporo zdjęć jest ich pozbawionych. Ostatnio okazało się, że ktoś pożyczył sobie moje fotki produktu i wystawiał aukcje sprzedaży pod moimi zdjęciami. Jak się później okazało pod przykrywką zapożyczonych fotografii produktu oryginalnego kryła się podróbka. Zazadalam od sprzedającego natychmiastowego usunięcia moich zdjęć i wytłumaczyłam, że już na starcie potencjalny kupujący jest wprowadzany w błąd, ponieważ aukcja nie zawiera realnych zdjęć sprzedawanej rzeczy.
Czy zdjęcia bez znaku wodnego i ogólnie zdjęcia na moich portalach są chronione jakimiś prawami autorskimi? Blog chyba tak, ale nie wiem czy skoro na fn i insta też już wrzucam to wyklucza? Nie chciałabym aby ktoś sprzedawał podrobione rzeczy pod moimi zdjęciami!
Czy zdjęcia bez znaku wodnego i ogólnie zdjęcia na moich portalach są chronione jakimiś prawami autorskimi? Blog chyba tak, ale nie wiem czy skoro na fn i insta też już wrzucam to wyklucza? Nie chciałabym aby ktoś sprzedawał podrobione rzeczy pod moimi zdjęciami!
Ostatnia edycja: