Zdjęcie komornika z alimentów

• Autor wątku Autor wątku marlena0728
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marlena0728

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Jako wierzyciel postanowiłam zdjąć ex mężowi komornika z alimentów, ponieważ od kwoty 1200 zł komornik pobiera dodatkowo jemu ... 300 zł. Wysłałam pismo do komornika,dostałam odowiedź, że nie ma możliwości zamknięcia egzekucji, gdyż w miedzy czasie zmieniłam nazwisko. Wysłałam Orginał i kopie aktu ślubu. Od prawie trzech tygodni komornik milczy jak zaklęty...Czy oprócz czekania jakie należy podjąć dodatkowe kroki? Wychodzi na to że nie tylko dłużnicy mają problemy ze zdjęciem komornika, ale także wierzyciele z odwołaniem. Jest jeszcze jedna kwestia drugi miesiąc komornik na konto przesyła kwotę 300,28 z 1200 a ex mąż twierdzi , iż ma pobieraną całą kwotę.

Ostatnia edycja:
Po pierwsze nic na gębę. Po drugie pisemnie składa Pani wniosek o zakończenie egzekucji z datą x. Do wniosku dołączyć należy akt ślubu jeśli zmieniła Pani swoje dane osobowe. Komornik nie ma prawa działać wbrew Pani. Ja w piśmie uprzedzilbym komornika, że jeśli nie zastosuje się do instrukcji to zostanie pociągniety do odpowiedzialności karnej. Jego ignoranaje już na tym etapie zglosilnym do Izby Komorniczej w postaci skargi. Może nie uda się go ukarać, ale już zostanie ślad.

Powrót