F
fragariavesca31
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Proszę o wyjaśnienie wątpliwości. Od niedawna sprzedaję moje zdjęcia w agencjach microstock. Jedno ze zdjęć znalazłam na dwóch stronach internetowych wykorzystane w artykułach. Na jednej pod zdjęciem podano, w jakim banku zdjęć zostało zakupione, na innej nie. Czy autor artykułu ma obowiązek podać tego typu informację w ramach licencji rf?
Drugie moje pytanie dotyczy możliwości ściągnięcia mojego zdjęcia z obydwu stron internetowych. Otóż po kliknięciu na zdjęciu pojawia się ono w powiększeniu i każdy bez problemu może ściągnąć je sobie w bardzo dobrej rozdzielczości. Czy zdjęcie nie powinno zostać odpowiednio zabezpieczone przez autora artykułu? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Drugie moje pytanie dotyczy możliwości ściągnięcia mojego zdjęcia z obydwu stron internetowych. Otóż po kliknięciu na zdjęciu pojawia się ono w powiększeniu i każdy bez problemu może ściągnąć je sobie w bardzo dobrej rozdzielczości. Czy zdjęcie nie powinno zostać odpowiednio zabezpieczone przez autora artykułu? Z góry dziękuję za odpowiedzi.