Zepsuty laptop

• Autor wątku Autor wątku Karmela36
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Karmela36

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Wzięłam na raty w poniedziałek laptop firmy Lenovo. Po przywiezieniu go do domu włączyłam go, zainstalowałam aktualizację do Windowsa 10 oraz inną przeglądarkę. We wtorek chodził bez zarzuty. Po włączeniu go w środę zaczął dziwnie piszczeć oraz nie mogę go włączyć, wyskakuje mi tylko błąd z biosu. Byłam z nim w Saturnie (bo tam go kupowałam) i prosiłam o wymianę na nowy model. Niestety pani, która tam sprzedaję powiedziała mi, że mam się zgłosić do serwisu Lenovo, ponieważ ona mi go nie może wymienić. Powodem braku wymiany jest podobno to, że zainstalowałam w nim Windowsa 10 i możliwe, że dlatego nie chce się włączyć. Co mam teraz zrobić? Zgłosić reklamację i wymianę w sklepie na nowy czy dzwonić do serwisu Lenovo? Czy nie jest to tak, że jeżeli laptop zepsuł się po dwóch dniach użytkowania to jest to towar niezgodny z umową? Proszę o odpowiedź.

Ostatnia edycja:
Karmela36 napisał:
Powodem braku wymiany jest podobno to, że zainstalowałam w nim Windowsa 10 i możliwe, że dlatego nie chce się włączyć.

Bzdura, to jest tylko wynaleziony powód, aby Cię spławić. Poza tym masz prawo dokonać takiej aktualizacji systemu.

Reklamuj w takim razie notebooka u nich z tytułu rękojmi, nie mają prawa odmówić Ci przyjęcia takiej reklamacji, jeśli kupowałaś jako konsument.

Powrót