Zepsuty samochod 2 miesiace po gwarancji.

• Autor wątku Autor wątku Anna Pilarczyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anna Pilarczyk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam jestem posiadaczka Mercedesa Vito ,w ktorym 2 miesiace po gwarancji zepsulo sie turbo , koszt naprawy 2500€.Jakie mam szanse na pokrycie kosztow ze strony firmy Mercedes-benz.:(

Witam jestem posiadaczka Mercedesa Vito ,w ktorym 2 miesiace po gwarancji zepsulo sie turbo , koszt naprawy 2500€.Jakie mam szanse na pokrycie kosztow ze strony firmy Mercedes-benz.

50% - albo pokryją albo nie pokryją...:D

...i dlaczego uważasz, że to pytanie ma coś wspólnego ze wsparciem technicznym forum?

Tiaaaa i własnie ta pechowa marka i ta technika...:ooo:

Anna Pilarczyk napisał:
Witam jestem posiadaczka Mercedesa Vito ,w ktorym 2 miesiace po gwarancji zepsulo sie turbo , koszt naprawy 2500€.Jakie mam szanse na pokrycie kosztów ze strony firmy Mercedes-benz.:(
a dlaczego mieliby coś naprawiać na swój koszt skoro okres gwarancyjny się skończył ,a udowodnienie ich winy w kwestii zepsucia jest co hm... problematycznie trudne do udowodnienia... ?

chociaż słyszałem kiedyś w formie anegdoty jak facet kupił sobie Rolls- Royce'a , i po kilku latach podjechal do salonu-z serwisem naprawić jakąś usterkę... w serwisie przyjęli do naprawy , po pewnym czasie facet odbiera samochód z naprawy, pyta się ile ma zapłacić za naprawę i słyszy odpowiedź - "NIC - wszak nasze samochody sie nie psują...".... i to jest właśnie dbanie o markę...;)

Powrót