Zero rekompensaty z jakiejkolwiek strony

• Autor wątku Autor wątku waizika
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

waizika

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, Chciałbym zaczerpnąć porady (oraz zaznaczyć że nie mam zielonego pojecia o "zabezpieczniach społecznych") co będzie dla mnie dobre i o co powinienem się starać (Grupa Inwalidzka, Renta itp.) i jakie kroki powinnienem uczynić w staraniu sie o cokolwiek co w przyszłości powinno mi się w jakikolwiek sposób przydać, jeśli w skutek pobicia doznałem: Złamania podstawy czaszki, stłuczenia mózgu, wstrząśnienia mózgu, drobny krwiak przymózgowy, obrzek prawej półkuli mózgowia, krwiak nadtwardówkowy, krwiak podskórny w wyniku czego doznałem odbiorczego ubytku słuchu jednego ucha oraz występują w nim szumy ( uraz stały:( ) pytałem się lekarza laryngologa o rente ale niestety powiedzial ze taka mi sie nie należy bo jednak coś tam słysze na te ucho. Chciałbym również zaznaczyć ze w czasie tego pobicia byłem uczniem szkoły średniej, mam 19 lat, i odszkodowanie szkolne nie zostało mi przyznane z powodu ze bylem pod wpływem alkoholu:( Pozdrawiam i z góry Dziekuje!

Może grupa inwalidzka - ale skoro lekarz nie jest przekonany... No i pytanie został Pan pobity, czy brał Pan udział w bójce? Ewentualnie jakieś roszczenia względem sprawcy - ale to prawo cywilne.

Zostałem pobity, teraz trwa postepowanie karne przeciwko sprawcy ale jak sie zakonczy nie mam pojecia. pozdrawiam

Powrót