B
Black_poison
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Moja znajoma została zatrudniona 1.07.2009r. w sklepie spożywczym i po 10 dniach znalazła lepiej płatną prace i postanowiła poinformować pracodawcę o tym, ten natomiast zagroził, że będzie zobowiązana zwrócić koszty ZUS-u czy to prawda? :?: :-x Czy jest jakaś wzmianka w kodeksie na ten temat?: ?: i czy pracodawca mógłby jej nie wyłacic pieniędzy za wykonana pracę??
Chciała bym jeszcze podkreślić, że pracodawca do tej pory nie dał jej rzadnej umowy, tylko powiedział, że to będzie umowa na zlecenie. :-x
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
Ola
wiem, że:
Przedwczesne zakończenie stosunku prawnego może nastąpić przez wypowiedzenie przez każdą ze stron ze skutkiem natychmiastowym (art. 746 § 1 i 2 k. c.).Wypowiedzenia dokonuje się przez złożenie partnerowi stosownego oświadczenia woli. Nie wolno zrzec się z góry uprawnienia do wypowiedzenia zlecenia z ważnych powodów (art. 746 § 3 k. c.)
Chciała bym jeszcze podkreślić, że pracodawca do tej pory nie dał jej rzadnej umowy, tylko powiedział, że to będzie umowa na zlecenie. :-x
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
Ola
wiem, że:
Przedwczesne zakończenie stosunku prawnego może nastąpić przez wypowiedzenie przez każdą ze stron ze skutkiem natychmiastowym (art. 746 § 1 i 2 k. c.).Wypowiedzenia dokonuje się przez złożenie partnerowi stosownego oświadczenia woli. Nie wolno zrzec się z góry uprawnienia do wypowiedzenia zlecenia z ważnych powodów (art. 746 § 3 k. c.)
Ostatnia edycja: