zerwanie rozwiązanie umowy

• Autor wątku Autor wątku rafall86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rafall86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, mam takie zapytanie podpisałem umowę z firmą na wykonanie strony internetowej ale po kilku dniach
straciłem kontakt z pracownikiem który to miał wykonać i jestem zmuszony zerwać umowę, chciałem się dowiedzieć czy jeśli sprawa trafi do sadu bo tym grozi mi zleceniodawca, jak zerwę umowę to może mi coś grozić za to ?

najbardziej martwią mnie te punkty ze jakieś odszkodowanie itd

§ 7.
1. O ile Wykonawca będzie pozostawał w zwłoce, co do wykonania dzieła, przekraczającej 31 dni, Zamawiający może od niniejszej umowy odstąpić.
2. W razie niewykonania dzieła Zamawiający może dochodzić na zasadach ogólnych odszkodowania.

liczę na pomoc

Pozdrawiam

Zwlekanie z wypłata pieniedzy POMOCY

Witam wszystkich mam taki problem podpisałem umowę zlecenie na wykonanie strony internetowej.
Strony oczywiście wykonałem przekazałem zleceniodawcy tak jak było w umowie czyli ustaliliśmy ze :

§ 4
1.Za wykonanie zlecenia określonego w §1 i §2 Zleceniobiorcy przysługuje wynagrodzenie w wysokości 0000 PLN (słownie: 000 złotych) zł brutto.
2.Zleceniobiorca (czyli ja)otrzyma wynagrodzenie za wykonane zlecenie przelewem na rachunek prowadzony w BRE Bank S.A. Oddział mBank nr konta:..................... w ciągu 7 dni od dnia odebrania rachunku.

Wysłałem rachunek listem poleconym przed świętami który szedł 7 dni zleceniodawca przynajmniej twierdził ze nic do niego nie dochodziło wcześniej i wszystko przez pocztę.

Kiedy w końcu rachunek doszedł powiedział ze musi przekazać rachunek dla księgowej do akceptacji potem księgowa dla niego itd na drugi dzień wmyślił ze księgowa musiała wyjść do chorej mamy w szpitalu i nie ma jej na kolejny czyli dziś ze tez nie było księgowej bo była w szpitalu cały czas.

POMOCY CO Z TYM FANTEM ZROBIĆ ?? Czy jeśli nie dokonał wpłaty tak jak było w umowie mogę mu założyć pozew i domagać się o jakieś odszkodowanie ?

RE: Zwlekanie z wypłata pieniedzy POMOCY

Termin 7 dni liczy się od dnia odebrania rachunku.
Jeśli wysłałeś go za potwierdzeniem odbioru to niedługo dostaniesz zwrotkę z potwierdzeniem odebrania.

Ciebie nie interesują sprawy rodzinne księgowej - to problem zleceniodawcy.
Jeśli opóźnienie będzie większe niż 7 dni to należą Ci się odsetki (11.5% w skali roku).

RE: Zwlekanie z wypłata pieniedzy POMOCY

a możesz to czymś poprzeć jakimś paragrafem itp ?

Powrót