Zerwanie stażu

• Autor wątku Autor wątku Djey25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Djey25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam

Na stażu przebywałem do końca sierpnia ale od 18.08 do 31.08 bylem na zwolnieniu i ktore kontynuuje do 15.09 ale nadal nie mam zawartej umowy o prace z pracodawcom i teraz UP wstrzymał mi ostatni przelew i twierdzi ze moze dojsc do zerwania stazu.Jak dawałem zwolnienie to pytałem sie czy jak skoncze zwolnienie czy pracodawca musi mnie zatrudnic to powiedzieli ze to jest obowiazek i teraz nie rozumiem o co chodzi przeciez nie przerwałem stazu chce podjac zatrudnienie ale choroby sobie nie wymysliłem i teraz nie wiem czy pracodawca cos nie kombinuje zeby sie mnie pozbyc.

Djey25 napisał:
teraz UP wstrzymał mi ostatni przelew i twierdzi ze moze dojsc do zerwania stazu.
Bo?
Djey25 napisał:
i teraz nie rozumiem o co chodzi przeciez nie przerwałem stazu chce podjac zatrudnienie ale choroby sobie nie wymysliłem i teraz nie wiem czy pracodawca cos nie kombinuje zeby sie mnie pozbyc.
A pytał Pan o całą sytuację urząd? Daruje, Pan, ale nie mamy na forum wróżek, żeby wiedzieć o co chodzi w Pana przypadku. Proszę dowiedzieć się w PUP i wrócić z konkretami.

Ale moze tak byc ze mi wstrzymuja ostatni przelew nawet nie miałem zadnej informacji w Pup tyle co mi powiedzieli zebym sie skontaktowal z pracodawca niedoszłym co dzisiaj nie było mozliwe czyli wychodzi na to ze cały miesiac pracowałem w czynie społecznym

Ale musi Pan się dowiedzieć dlaczego wstrzymują tą wypłatę. Jaka jest tego przyczyna?
Czy lista obecności została złożona do PUP w terminie? Czy też nie złożył Pan jakichś dokumentów na zakończenie stażu, od których uzależniona jest wypłata ostatniego stypendium? Jakaś przyczyna tego musi być... a tego niestety nie zgadniemy.
Jak Pan się dowie dlaczego wstrzymana jest wypłata (myślę, że telefon do PUP powinien rozwiać wątpliwości), to będziemy radzić co i jak. Póki co to ani Pan ani my nic nie wiemy...

Oki jutro dam znac czego się dowiedziałem PUP dzieki wielkie

Powrót