Zerwanie stażu

• Autor wątku Autor wątku Nickon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nickon

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Ten temat często się powtarza, jednak ja zapytam jeszcze raz.

Otóż mam taki problem. Zapisałem się na staż, jednak otrzymałem propozycję wyjazdu za granicę (prywatnie). Mija pierwszy miesiąc stażu. I takie pytanie, czy jeśli zerwę staż to zostanie mi zabrana "pierwsza wypłata"? Bo znajomi coś takiego mówili i nie wiem czy kłamali, czy po prostu to prawda.

Jest to staż ze skierowaniem przez Urząd Pracy rozumiem. Poprostu z niego zrezygnuj i zwróć pieniądze za badania lekarskie i już. Wypłate dostaniesz bo miesiąc byłeś na stażu.

Ponieważ moja sytuacja jest podobna to chciałabym zapytać,czy w sytuacji kiedy PUP kierował podwójnie na badania bedę musiała zwrócić koszt badan podwójnie,bo u nas koszt jednego badania prywatnego to ok 40zł,więc trochę by to mnie kosztowało.
Dziękuje bardzo za odpowiedz.

Prywatnie może kosztowac 40 zł albo i wiecej , UP płaci ok 20zł więc tyle bedziesz musiał/a oddać.

[cytat="13a"]Prywatnie może kosztowac 40 zł albo i wiecej , UP płaci ok 20zł więc tyle bedziesz musiał/a oddać.[/cytat]
Zwrócić trzeba tyle ile zapłacił urząd pracy - jak zapłacił 40, czy 100 to trzeba oddać 40, czy 100.

Powrót