Zerwanie umowy Play

• Autor wątku Autor wątku rs8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rs8

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam , to mój pierwszy post na tym forum , więc wszystkich witam . Ostatnio słyszałem że można zerwac umowe po roku bez żadnych przeszkód jeśli ją przedłużamy . Ale tylko pzez internet lub konsultanta w BOK . Ile w tm jest prawdy:?:

Po roku to już będzie "musztarda po obiedzie" pewnie jest klauzula że w przypadku gdy nie wypowiemy umowy przedłuża się ona na kolejny rok.
Jak już to na miesiąc przed zakończeniem umowy (w umowie zapewne podany jest termin wypowiedzenia). Rozmowa telefoniczna z konsultantem BOK może i tak ale nie ma potwierdzenia wypowiedzenia umowy, różnie to bywa z nagrywaniem rozmów i dochodzenia swoich praw, jak już wypowiedzenie w obowiązującym terminie na piśmie poleconym z potwierdzeniem odbioru wysłane do operatora lub osobiste złożenie w salonie z potwierdzeniem na kopii.

Alke chodzi mi oto że np. zawarłem umowe w lipcu na 24m-ce jednak za rok mogę ja zerwać bez żadnych problemów , jeśli przedłuzamy tą umowe tylko przez internet lub konsultanta:-)

rs8 napisał:
Alke chodzi mi oto że np. zawarłem umowe w lipcu na 24m-ce jednak za rok mogę ja zerwać bez żadnych problemów , jeśli przedłuzamy tą umowe tylko przez internet lub konsultanta:-)

Umowę można zawsze zerwać ale czy przypadkiem z zawarciem umowy nie wiązała się jakaś promocja np. telefon za symboliczną złotówkę, jak tak to proszę sprawdzić w umowie jakie są kary umowne w przypadku rozwiązania umowy przed jej zakończeniem.
Tak na marginesie skoro przedłużamy umowę to co operator bez żadnych konsekwencji umożliwi jej zerwanie ??.

Powrót