Zerwanie umowy, windykacja - strona wizytówka

• Autor wątku Autor wątku Damian 1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Damian 1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.
Około rok temu zadzwoniono do mnie z pewnej firmy w sprawie reklamy w internecie.
Miałem otrzymać stronę internetową, w moim rozumieniu samodzielna. W zamian otrzymałem "ministrone" czyli nic innego jak wizytówkę w ich serwisie.
Wysłałem pismo z zerwaniem umowy czego podstawa było wprowadzenie mnie w błąd.
Teraz po roku zaczęli straszyć mnie KRD.
Co mogę w tej sprawie zrobić?

W ciągu roku od wykrycia błędu należy złożyć sprzedawcy oświadczenie o uchyleniu się od skutków oświadczenia woli złożonego pod wpływem błędu. Jeżeli nie minął jeszcze pełen rok proszę to jak najszybciej zrobić, a jeżeli upłynął to poproszę o treść pisma z zerwaniem umowy.
Wzór oświadczenia: https://www.rpo.gov.pl/pliki/13355140090.doc

Ostatnia edycja:
bylo to 07.02.2018
czy zasada ta obowiazuje pomiedzy dwoma ptzedsiebiorcami? bo wmawiali mi ze juz jie moge zerwac umowy
wysle im oswiadczenie, poczekam na odpowiedz.

Wysłałem oświadczenie.
Odpowiedzieli wysyłając znów to samo tzn.

"Witamy. Informujemy, iż minął termin wpłaty za zakupioną usługę reklamową w firmie [...]. Prosimy o przesłanie zaległości na numer konta [...]

W załączniku przesyłamy szczegóły zamówienia na podstawie którego zostało wystawione wezwanie KRD. Prosimy zapoznać sie z nim.

W przypadku niedokonania płatności w terminie 7 dni dług zostanie przekazany do windykacji zewnętrznej oraz zostaną naliczone opłaty manipulacyjne oraz dokonany wpis do rejestru dłużników. "

Najlepsze jest to, że nie zamawiałem usługi reklamowej tylko mowa była o stronie internetowej...co mogę zrobić z tymi naciągaczami?

Powrót