zerwanie umowy z Orange - zakończenie działalności

• Autor wątku Autor wątku MirabelkaHej
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MirabelkaHej

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Prowadzę działalność gospodarczą jednoosobowa, ale że względów finansowych zamykam ja w najbliższym czasie.poszlam do punktu Orange żeby złożyć wypowiedzenie ponieważ posiadam telefon stacjonarny i Neostrada. O ile z zerwanie umowy na telefon nie ma problemu ale problem jest z Neostrada bo umowa zawierana była niespełna 4 lata temu i samoczynnie została przedłużona na okres 2 lat.okres ten mija w listopadzie wiec zostałam poinformowana ze niestety nie mogę zrezygnować wcześniej, i nie ważne ze siedziba firmy która prowadzę zostanie opuszczona bo właścicielem lokalu jest ktoś inny.pani w orange łaskawie mnie poinformowała ze ewentualnie jeśli otrzyma zgodę z góry może mi przenieść ta lub inną usługę na inny adres wskazany przeze mnie byle by kwota uslugi nie była niższa od obecnej.Czy mogę zerwać umowę bez konsekwencji? Czy jest w prawie konsumenta jakiś artykuł który mówi o umowach niekorzystnych które można rozwiązać? Proszę o pomoc bo nie uśmiecha mi się brać czegoś na sile i dla zasady.

MirabelkaHej napisał:
Czy jest w prawie konsumenta jakiś artykuł który mówi o umowach niekorzystnych które można rozwiązać?
Należało nie podpisywać Umowy.

No tak nie do końca bo do tej pory zresztą nadal jeszcze przez ok 2 miesiące internet i telefon stacjonarny jest mi niezbędny!

le problem jest z Neostrada bo umowa zawierana była niespełna 4 lata temu i samoczynnie została przedłużona na okres 2 lat.okres ten mija w listopadzie wiec zostałam poinformowana ze niestety nie mogę zrezygnować wcześniej,
Umowa nie mogła być przedłużona samoczynnie bo podpisałeś umowę lub zostało to bez aneksowo ale i tak poszło potwierdzenie ze się godzisz bo nikt tego nie mógł zrobić samowolnie - pracownik orange .Wypowiedzieć umowe mozna bez najmniejszego problemu ale z karą umowną i tego dowiedziałeś się na 801 505 505 jedynie zrobić cesję na najemcę lokalu jesli nie płacić do końca
TU NIC NIE ZWOJUJESZ

Powrót