M
MirabelkaHej
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Prowadzę działalność gospodarczą jednoosobowa, ale że względów finansowych zamykam ja w najbliższym czasie.poszlam do punktu Orange żeby złożyć wypowiedzenie ponieważ posiadam telefon stacjonarny i Neostrada. O ile z zerwanie umowy na telefon nie ma problemu ale problem jest z Neostrada bo umowa zawierana była niespełna 4 lata temu i samoczynnie została przedłużona na okres 2 lat.okres ten mija w listopadzie wiec zostałam poinformowana ze niestety nie mogę zrezygnować wcześniej, i nie ważne ze siedziba firmy która prowadzę zostanie opuszczona bo właścicielem lokalu jest ktoś inny.pani w orange łaskawie mnie poinformowała ze ewentualnie jeśli otrzyma zgodę z góry może mi przenieść ta lub inną usługę na inny adres wskazany przeze mnie byle by kwota uslugi nie była niższa od obecnej.Czy mogę zerwać umowę bez konsekwencji? Czy jest w prawie konsumenta jakiś artykuł który mówi o umowach niekorzystnych które można rozwiązać? Proszę o pomoc bo nie uśmiecha mi się brać czegoś na sile i dla zasady.