Zerwanie umowy z siecią partnerską [YouTube]

• Autor wątku Autor wątku Piotrequ
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piotrequ

Witam, od stycznia 2017 jestem członkiem pewnej sieci partnerskiej z którą jest połączony mój kanał YouTube. Niestety z uwagi na to, że ostro się na nich zawiodłem stwierdziłem, że nie mam zamiaru być dłużej ich członkiem. Umowę można wypowiedzieć w dowolnym momencie z zachowaniem 3 miesięcznego okresu wypowiedzenia - zrobiłem to miesiąc temu, aczkolwiek jako, iż sytuacja się troszkę zaostrzyła chciałbym zerwać umowę w trybie natychmiastowym z winy partnerstwa. Ich wina polega na łamaniu punktu o terminowej wypłacie wynagrodzenia - jest to 15 dzień kolejnego miesiąca po zakończeniu okresu rozliczeniowego. Żaden przelew w historii współpracy nie wpłynął do 15 dnia miesiąca, wszystkie były opóźnione od 1 do 7 dni.

Z uwagi na to chciałbym najpierw dowiedzieć się czy zerwanie umowy z uwagi na powyższe złamanie będzie odpowiednie. W innym punkcie umowy jest wzmianka o możliwości zerwania umowy ze względu na łamanie jej przez którąś ze stron, aczkolwiek przed tym należy dać winnej stronie 14 dni na naprawę tego co robili źle. Jako, że czasu cofnąć się nie da to nie wiem jak miałby wyglądać ten punkt w przypadku złamaniu zasady wypłat.

Bezpodstawne zerwanie umowy to koszt kilku tysięcy złotych, więc wolałbym się przekonać o mojej słuszności zanim cokolwiek zrobię.

Opoznienia w wyplatach to niestety wszedzie normalna sprawa.

Powrót