Zerwanie umowy ze Speakup - szybkie pytanie.

• Autor wątku Autor wątku loczekbmx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

loczekbmx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam.
No więc tak, mam umowę podpisaną ze szkołą i oczywiście na to kredyt ratalny z bankiem.
Nie wnikając w szczegóły jestem zmuszony zakończyć współpracę. W związku z licznymi opiniami w tej kwestii wole wcześniej się upewnić i uzbroić w arsenał potrzebnych argumentów i praw jakie mi przysługują.

Przechodząc do sedna w umowie że szkoła mam dwa wpisy które dotyczą wypowiedzenia:
1.Uczniowi/Płatnikowi przysługuję prawo wypowiedzenia niniejszej Umowy w formie pisemnej zgodnie z przepisami Kodeksu cywilnego o zleceniu z zachowaniem jednomiesięcznego okresu wypowiedzenia, który obowiązuje także w przypadku rozwiązania Umowy z ważnych powodów.
2. Dla umów finansowanych kredytem konsumenckim w przypadku odstąpienia lub wcześniejszego rozwiązania Umowy przysługujący Uczniowi/Płatnikowi zwrot należności będzie dokonywany na rachunek kredytodawcy, który zgodnie z przepisami prawa zobowiązany będzie do rozliczenia się z kredytobiorcą.

Rozumiem to tak, że mogę bez problemu rozwiązać umowę,a szkoła zobowiązuję się do oddania pieniędzy bankowi, czy dobrze rozumiem ?

Masz miesięczny termin wypowiedzenia (czyli na koniec miesiąca) szkoła zwróci środki bankowi, a ten rozliczy się z Tobą.

Powrót