N
nowy8754
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
W tym miesiącu, zawarłem umowę słowną z klientem bez ustalania kwoty. Mieliśmy jedynie ustaloną stawkę godzinową.
Po wykonaniu zlecenia miałem powiedzieć ile wyszło godzin i otrzymać płatność.
W ten sposób rozliczałem się z tym klientem w przeszłości.
Tym razem jednak klient rezygnuje kiedy wykonałem już 1/3 pracy. Generalnie, klient stwierdził że robię nie po jego myśli, ale według mnie po prostu się nie dogadaliśmy.
Nie będę wystawiał mu rachunku/faktury za to co zrobiłem do tej pory.
Czy w takim wypadku można stwierdzić że w tym miesiącu nie wykonywałem działalności gospodarczej? W końcu nie wystawię żadnego rachunku/faktury, skoro klient się nie zgodził na kupno usługi.
Umowa dotyczyła usługi zdalnej.
Pytam bo chcę zawiesić działalność wstecz podczas okresu kiedy "wykonywałem" tą usługę.
Po wykonaniu zlecenia miałem powiedzieć ile wyszło godzin i otrzymać płatność.
W ten sposób rozliczałem się z tym klientem w przeszłości.
Tym razem jednak klient rezygnuje kiedy wykonałem już 1/3 pracy. Generalnie, klient stwierdził że robię nie po jego myśli, ale według mnie po prostu się nie dogadaliśmy.
Nie będę wystawiał mu rachunku/faktury za to co zrobiłem do tej pory.
Czy w takim wypadku można stwierdzić że w tym miesiącu nie wykonywałem działalności gospodarczej? W końcu nie wystawię żadnego rachunku/faktury, skoro klient się nie zgodził na kupno usługi.
Umowa dotyczyła usługi zdalnej.
Pytam bo chcę zawiesić działalność wstecz podczas okresu kiedy "wykonywałem" tą usługę.