Zeznania

• Autor wątku Autor wątku czesiekxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czesiekxx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Mam pytanie: czy gdy zostalem zatrzymany pod zarzutem zniszczenia mienia i na posterunku opowiedzialem mniej wiecej jak bylo ( nie bylo to chyba przesluchanie , bylem wtedy pijany 0,53 mg/l) to czy te zeznanie bedzie brane pod uwage? Aha zapomnialem dodac ze na te "prawdziwe" przesluchanie dostalem wezwanie w innym terminie.

a jaki dokument podpisałeś - protokół przesluchania ? notatkę z rozpytania?

wezwanie dostałeś w jakim charakterze - świadka? podejrzanego ? obwinionego?

W sumie to glupie ale nie widzialem co podpisowalem bylem w szoku - pierwszy raz zatrzymany przez policje ktorzy jeszcze strasznie naciskali nie obeszlo sie bez przeklenstw i do tego bylem pijany ale pamietam ze gdy o wszystkim mowilem to policjant nic nie notowal a wszystko trwalo moze z 2 minuty po czym wyszedl z pokoju.
@edit
na przesluchanie jestem wezwany w roli podejrzanego

A pamietasz czy jakieś zarzuty Ci przedstawiono?

powiedziano mi tylko w jakiej sprawie zostalem zatrzymany zapytal sie mniej wiecej jak to wygladalo wiec powiedzialem (nic nie notowal) cos tam podpisalem i to tyle , wszystko trwalo moze z minute czy dwie wiec raczej nie bylo to przesluchanie. I teraz jestem ciekaw czy to co mowilem wtedy bedzie brane jakos pod uwage jesli bylem w szoku i pijany.

pewnie notatkę sporządził. zalezy, co teraz zamierzasz mówić
ostatecznie policjant może być świadkiem, moga też poszukac dowodów sprawdzając to, co im powiedziałeś
trudno wróżyć w tej sytuacji

Powrót