Zezwolenie o pracę..

• Autor wątku Autor wątku misior
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
misior

misior

Użytkownik
Odpowiedzi
146
Jak mogę się starać o zezwolenie o pracę,tzn,mieszkam W Irlandii od kilku lat i jedna firma(irlandzka) rekrutuje na kontrakt do Niemiec,tylko ze trzeba sobie samemu zezwolenie załatwić,, Czy jest to możliwe????jeżeli tak to co mam zrobić,,Czy nie powinna to firma załatwić,,

normalnie po 3 latach meldunku
w przeciwnym razie, musi potwierdzic pracodawca iz potrzebuje Ciebie i nie ma na to miejsce nikogo innego

Ostatnią edycję dokonał moderator:
To wystarczy że pracodawca mi napisze taki dokument(może być w Ang.czy musi być niemieckim języku,),i gdzie mam go złożyć,czy mogę przez internet?czy muszę być osobiście,, Jak długo jest ważne takie zezwolenie...

Ostatnia edycja:
z tego co mi wiadomo , to pracodawca wypelnia te dokumenty i wysyła do urzędu pracy

Ostatnią edycję dokonał moderator:
To najlepiej by pracodawca mi to załatwił....dzięki za pomoc,,belunia,,

pracodawca powinien wystapic do wlasciwego oddzialu BafA z prosba o wydanie pozwolenia na zatrudnienie obywatela polskiego, bedacego pracownikiem firmy irlandzkiej, na dany okres na terenie BRD.

nurek68 napisał:
pracodawca powinien wystapic do wlasciwego oddzialu BafA z prosba o wydanie pozwolenia na zatrudnienie obywatela polskiego, bedacego pracownikiem firmy irlandzkiej, na dany okres na terenie BRD.

Tylko że jestem sam i im się nie chce a Irlandczycy nie muszą mieć pozwolenia na pracę i pracodawcy sie nie chce (bo irole są leniwi :confused: ), a ja w tej chwili nie posiadam paszportu irlandzkiego ..

no to wyjscia sa dwa, albo napisac i wyslac takie pismo podsteplowane przez szefa albo sobie odpuscic

Powrót