Zginęła gwarancja. Nie chcą dać kopii umowy

• Autor wątku Autor wątku kubus9713
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kubus9713

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Mam pytanie, ponieważ ostatnio zauważyłem pękniętą szybkę w aparacie mojego telefonu. W związku z czym zadzwoniłem do miejsca gdzie go kupiłem (teletorium) w sprawie szkody. Pan powiedział mi, że nie ma problemu i mam go przynieść do nich z gwarancją. Rzecz w tym, że gwarancja i paragon zaginęły u mnie w domu, miałem remont więc gdzieś musiały się zapodziać, tyle że w takim stopniu, że już trzeci dzień nie mogę ich znaleźć. Dziś dzwoniłem do Teletorium ponownie, dowiedzieć się czy mogę uzyskać kopię mojej umowy i dowodu zakupu w ich sklepie, po czym Pan odpowiedział, że nawet nie ma szans, bo nikt mi tego nie będzie szukać... Czy faktycznie może tak być, że nie dostanę kopii mojej umowy kupna tego telefonu? Dodam, że kupiłem telefon 05.06.2015r. Bardzo mi na tym zależy, ponieważ nie wiem co mam robić, a nie chcę mieć telefonu za 1500 zł bez gwarancji bo koszty ewentualnych napraw w tym telefonie w ogóle się nie kalkulują, w związku z czym rozważam sprzedaż tego telefonu. Natomiast najpierw chciałbym wiedzieć, czy mogę takową kopię dostać i czy ona będzie odpowiednim dokumentem do oddania telefonu na gwarancję.
:help::help::help::mad:

kubus9713 napisał:
Czy faktycznie może tak być, że nie dostanę kopii mojej umowy kupna tego telefonu?

Tak. Nie ma przepisu, który by zobowiązywał sprzedawcę.

Płaciłeś przelewem?? Kartą?? Jeżeli tak, to masz szanse jeszcze składać reklamację na podstawie przepisów o rękojmi za wady.

Powrót