Zgłoszenie wniosków dowodowych

• Autor wątku Autor wątku magdalena123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magdalena123

Użytkownik
Odpowiedzi
159
Mam pilne pytanie, od kiedy liczyć 7 dni przysługujących na złożenie wniosków dowodowych? Akt oskarżenia został wystawiony 30 kwietnia, na doręczeniu aktu oskarżnia widnieje data 6 maj, stempel pocztowy z miasta, gdzie sprawa była 7 maj, z mojego miasta 12 maj. Mam dowód w sprawie - wydruk potwierdzający przelew na konto poszkodowanego - naprawienie szkody. Proszę o szybką odpowiedź, do kiedy mogę złożyć wnioske dodowy?

7 dni - od doręczenia stronie, która wniosek ma skałdac. W zasadzie jednak nie ma przeszkód, by wniosek złozyć później.

Nadto w istocie nie jest to wniosek dowodowy, tylko dokument. Złozyć go można w kazdym czasie do zamknięcia przewodu sądowego.
Czym szybciej, tym lepiej.

Dziękuję, właśnie wysłałam dokument razem z dowodem wpłaty. Nie mogłam dodzwnoić się do adwokata, dlatego chcę zapytać się czy nastepująca treści jest dobra dla wysłanego wniosku:

Informacja
Uprzejmie informuję, że ja, xx, zameldowany xx, legitymujący się dowodem osobistym o numerze xx, będąc oskarżonym w sprawie xx uiściłem pokrzywdzonemu xx kwotę w wysokości xx złotych i tym samym naprawiłem wyrządzoną szkodę.
Proszę o wzięcie tego faktu w poczet dowodów w sprawie o powyższej sygnaturze akt.
Załączniki:
1. dowód uiszczenia pokrzywdzonemu sumy xx przelewem bankowym o tytule „Zwrot za telefon” na konto pokrzywdzonego.

Ale kto sie pod tym podpisze?

Oskarżony

Tylko zeby to był naprawdę oskarzony.

bez insynuacji, proszę.

czy otrzymamy jakieś pismo, że dowód został włączony?

Powrót