Zgoda na objęcie dziecka profilaktyczną opieką zdrowotną w szkole

• Autor wątku Autor wątku olkinks
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

olkinks

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Dostałam pismo czy udzielam zgody na objęcie dziecka profilaktyczną opieką zdrowia w szkole. Dziecko klasa zero.
Zgoda obejmuje:
-badania bilansowe i przesiewowe.
-przegląd higieny osobistej
-fluoryzacja zębów
edukacja zdrowotna ( w tym edukacja seksualna).

Nie chcę udzielać zgody na wszystkie powyższe punkty. Czy w związku z tym mogę napisać własną zgodę, która obejmuje tylko część punktów i na określonych zasadach?
Chciałabym też by przegląd higieny osobistej odbywał się w mojej obecności. Mogę sobie to zastrzec w piśmie?

Ostatnia edycja:
A tak troche of top: Na czym polega edukacja seksualna w zerówce? Ciekawi mnie też ten przegląd higieny osobistej w twojej obecności. Masz jakis problem z myciem dziecka, czy chcesz być obecna gdy Pani bedzie sprawdzać czyste rączki przed obiadem?

1.Mnie nie pytaj... W zgodzie nie podano takich informacji, ani z programem edukacji nie zapoznano.
2. Zgoda przeprowadzenia przeglądu higienicznego dotyczy pielęgniarki, czy tam higienistki. Nie mam z tym żadnego problemu. Po prostu nie życzę sobie, by jakaś "obca" osoba, rozbierała moje dziecko, gdy mnie nie ma w pobliżu. Może to robić, ale w mojej obecności, gdzie będzie miało zagwarantowane minimalne standardy prywatności. Decycja jest spowodowana tym, iż rok temu po korytarzu goniło nagie dziecko ( z penisem).

3. Co do posiłków szkolnych to z nich nie korzystamy bo to czysta chemia. Truć dziecka mięsem, które przekracza 300% normy azotanów, azotynów nie mam zamiaru.

Powrót