Zgoda na podłączenie do sieci kanalizacyjnej

• Autor wątku Autor wątku sadix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sadix

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam
Posiadam mały domek do którego chcę doprowadzić sieć kanalizacyjną.Za granicą działki jest droga dojazdowa do której będę potrzebował zgody wszystkich udziałowców (droga prywatna kamienista)
Jak napisać oświadczenie (co ma zawierać)na którym każdy właściciel będzie udzielał zgody na rozkopane w/w drogi i przyłączenia się do sieci?
Kompletnie nie mam pojęcia o takich rzeczach, narazie mam tylko mapę od geodety z wyznaczaniem sieci która została przekazana do biura architekta.
Pozdrawiam
Czy są jakieś gotowe wzory ?

Zakład komunalny powinien mieć wzory oświadczeń ze zgodą dla właścicieli terenów przez które będziesz ciągnąć media. Jeżeli nie ma to wzorów masz na pęczki. Co do zasady to oświadczenie musi zawierać dane zgadzającego się pozwalające go jednoznacznie zidentyfikować Treść oświadczenie w którym wyraża na wykonanie wszelkich prac niezbędnych do wykonania przyłącza zgodnie z projektem (fajnie kopie chociażby mapki dać jako załącznik) i wskazać numer projektu. Co do zasady w oświadczeniu umieszcza się zapis, że zobowiązujesz się do przywrócenia stanu po wykonaniu prac. No i oczywiście informacja komu udziela takiego zezwolenia.

Ostatnia edycja:
A byłyby ktoś tak życzliwy i wyjaśnił krok po kroku jak to wszystko ogarnąć?
Mam wykonaną mapę przez geodetę i w zasadzie tyle.Mapa została przekazana do architekta ale czy on najpierw nie powinien mieć warunków z zgk i zgód czy to dopiero po wykonanym projekcie przyłącza?

Powrót