Zgubiona karta gwarancyjna

• Autor wątku Autor wątku cyganix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cyganix

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Mam pewien problem. Niecałe 2 miesiące temu kupiłem sprzęt komputerowy w postaci karty graficznej(karta była używana). Wraz z nią otrzymałem kartę gwarancyjną. Gwarancja obowiązuje na 6 miesięcy od czasu zakupu sprzętu. Niestety gdzieś zawieruszyłem kartę gwarancyjną i teraz mam problem. Rozmawiałem z Panem, który sprzedał mi ów produkt i stwierdził on w mejlu, cytuję: "Witam, niestety nie ma możliwości aby nie otrzymał Pan karty gwarancyjnej. Numer seryjny jest naklejany na kartę graficzną oraz na kartę gwarancyjną. Bez karty gwarancyjnej nie jesteśmy w stanie rozpatrzyć reklamacji. Bardzo proszę o jej odnalezienie."

Numer seryjny naklejony na karcie graficznej oczywiście posiadam, niestety nie posiadam tej nieszczęsnej karty gwarancyjnej. Dodatkowo mogę udowodnić zakup przedmiotu poprzez choćby potwierdzenie bankowe(dokonywałem przelewu na allegrowe konto tego Pana). Czy tak można? To nie bagatela dosyć duże pieniądze, a Pan(sądząc po komentarzach na allegro, na któe nie zwróciłem wcześniej uwagi) sprzedaje zutylizowany sprzęt komputerowy. Chciałbym odzyskać pieniądze. Pozdrawiam i liczę na pomoc.

loco1 napisał:
Skorzystaj z rękojmi za wady.

Co masz na myśli? Jestem trochę laikiem, więc potrzebowałbym więcej informacji na ten temat. Czy sprzedający ma prawo odmówić w takiej kwestii? Jeżeli powołam się na prawo rękojmi?

Powrót