zgubiona paczka- reklamacja

• Autor wątku Autor wątku pawelmmm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawelmmm

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, mam problem. Zamówiłem kurierem przez firmę DPD przesyłkę międzynarodowa. Zgodnie z instrukcjami przesyłkę zapakowałem ,etykietę zgodnie z instrukcją miał przynieść kurier i zabrać paczkę i tak się też stało. Paczka niestety jednak zaginęła a etykieta ,która dał mi kurier była zla(powinien dać mi wydrukowaną etykietę z kodem kreskowym a dostałem odręcznie wypisany kwitek z dpd). Zgłosiłem zaginiecie paczki i teraz mam dwa problemy, pierwszy jest taki ,że firma oczekuje odemnie wszelkich paragonów,faktur na wszystko co było w środku, ja niestety większości tych paragonów nie mam bo kto by trzymał paragon na wszystko ,zgłasza ,że w większości były to ubrania .Drugi problem polega na tym ,że dostałem wiadomość od firmy ,że nie powinienem kurierowi tej paczki wydawać gdyż przekazał mi zły formularz.i Tutaj pytanie czy wina jest po mojej stronie ? W instrukcji podczas zamawiania paczki było jedynie napisane "formularz przyniesie kurier" nie było wyjaśnienia jak taki formularz ma wyglądać wiec nie wiedziałem ,że dostałem zły, firma zaznacza ,że gdzieś w ich regulaminie jest zakaz wypełniania odręcznie formularzy z kurierem,ale ja formularza nie wypełniałem a dostałem wypełniony od kuriera.
Co w takim wypadku mogę zrobić ,nie mam dużej części paragonów na rzeczy ,które były w paczce i nie byłem świadomy ,że kurier podczas odbierania paczki wręczył mi zły formularz

W zasadzie powninienes znac bardzo dokladnie regulamin uslugi z ktorej zamierzales skorzystac/skorzystales.

Przeczytaj go i zobacz czy jest cos nt etykiet i drukow.

Jak sie nie chcesz sam kopac z firma to moze Miejski Rzecznik Konsumentów pomoze.

Powrót