C
codeush
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
witam. nie mam pojecia gdzie to wstawic, ale potrzebuje bardzo pilnej pomocy od kogos kto sie na tym zna. otoz mieszkam w londynie od 1,5 roku. 3 dni temu zgubilam dowod, prawo jazdy, karte bankowa (generalnie caly portfel). Karta na szczescie byla juz wczesniej zablokowana, ale konto zablokuje bezposrednio w banku. we wtorek ide na policje. dokumenty jakie mam:
-NIN
-poswiadczenie pracy (od 1,5 roku) na stale, kontrakt od menagera i firmy
- paszport (stracil waznosc rok temu)
- listy z banku
- kopie dowodu osobistego ktory zgubilam
- akt urodzenia - odpis
- mature - orginal
- pesel
-nr dowodu (ktory zgubilam)
Czy na podstawie tych dokumentow jest jakakolwiek szansa ze dostane paszport w ambsadzie chociaz na 2 miesiace (tymczasowy)? nie moge wrocic do Polski na podstawie kartki z policji (ktora dostane we wtorek - poswiadczenie o zgubieniu dokumentow) bo nie wroce do UK a tutaj zyje, pracuje.
Nie mam zadnego WAZNEGO dokumentu ze zdjeciem. tylko ten paszport niewazny (chyba ze swiadectwo z liceum ;D)
Prosze pomozcie mi, od 3 dni nie moge spac i sie tylko martwie tym wszystkim...
P.S. Ile sie czeka na dowod w Polsce?
-NIN
-poswiadczenie pracy (od 1,5 roku) na stale, kontrakt od menagera i firmy
- paszport (stracil waznosc rok temu)
- listy z banku
- kopie dowodu osobistego ktory zgubilam
- akt urodzenia - odpis
- mature - orginal
- pesel
-nr dowodu (ktory zgubilam)
Czy na podstawie tych dokumentow jest jakakolwiek szansa ze dostane paszport w ambsadzie chociaz na 2 miesiace (tymczasowy)? nie moge wrocic do Polski na podstawie kartki z policji (ktora dostane we wtorek - poswiadczenie o zgubieniu dokumentow) bo nie wroce do UK a tutaj zyje, pracuje.
Nie mam zadnego WAZNEGO dokumentu ze zdjeciem. tylko ten paszport niewazny (chyba ze swiadectwo z liceum ;D)
Prosze pomozcie mi, od 3 dni nie moge spac i sie tylko martwie tym wszystkim...
P.S. Ile sie czeka na dowod w Polsce?