Zgubione sprawdziny przez nauczyciela!!!

• Autor wątku Autor wątku Innnvictus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Innnvictus

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
mam problem dotyczący sprawdzianu pisanego przez całą klasę.
Przed świętami wszyscy uczniowie z klasy pisali sprawdzian który nauczycielka miała poprawić przez okres świąteczny. Po powrocie do szkoły nauczycielka oznajmiła nam, iż sprawdziany uległy zniszczeniu tj. przypadkowo trafiły do pieca po czym powiedziała nam, że sprawdzian musimy napisać jeszcze raz. Tu moje pytanie, czy musimy pisać jeszcze raz ten sprawdzian skoro nie z naszej winy został zgubiony/zniszczony? Czy mogę się odwołać do dyrekcji z pewnością, że moja sprawa zostanie pozytywnie rozpatrzona? Czy nauczycielka ma do tego prawo?

Co chcesz osiągnąć wytaczając ciężka artylerię?

Nauczyciel ma obowiązek przechowywać sprawdziany. Na Twoim miejscu najpierw bym się wgłębiła w Wasz statut i regulamin, a potem udała się np. do wychowawcy i poprosiła o radę.

Skoro prace zaginęły to powtórzenia sprawdzianu nie unikniesz.
Jedyne do czego ewentualnie doprowadzisz to odpowiedzialność nauczyciela za zagubienie prac.
Efekt będzie taki, że udowodnisz swoją rację, sprawdzian napiszesz jeszcze raz a potem nauczyciel Ci "podziękuje".
O ile interesuje Cię pyrrusowe zwycięstwo, to walcz.

Shocked ma rację :)
Jeżeli boisz się ewentualnej wojny to może spróbujcie dogadać się z nauczycielką, żeby jakoś łagodniej oceniała ten powtórkowy sprawdzian :)

Panda02 napisał:
żeby jakoś łagodniej oceniała ten powtórkowy sprawdzian
po co? skoro pisany jest drugi raz to uczniowie pewnie mają wszystko w małym palcu
Innn - oczywiście fakt zniszczenia sprawdzianu - wkurzający, ale nauczyciel też człowiek...

Dzięki za odpowiedź ;) też uważam że atakowanie nauczyciela nie jest dobrym pomysłem i teraz nas może przez to lepiej traktować. Patrzyłem do statusu i nie ma tam ani słowa na ten temat. Usłyszałem od innej klasy że ich nauczycielka wpisałaby za coś takiego wszystkim najwyższe oceny i to mnie zaintrygowało.

od nowa musicie pisać dziwne
u mnie kiedyś tak było i każdy 5 dostał bo sprawdziany zgubione

Powrót